Heidi Vanderstraeten - Coseb Coaching

Ik ben Heidi, mama van 2 kinderen en heb een passie voor psychologische thema’s en psychosociale hulpverlening. Het diploma van Bachelor Maatschappelijk Assistente heb ik behaald in 1995 aan de Sociale Hogeschool KVMW te Gent en heb gedurende meerdere jaren gewerkt binnen het bedrijfsleven als adjunct Human Resources waar ik verantwoordelijk was voor personeelsadministratie en de rekrutering en selectie van bedienden binnen een internationale bedrijvengroep.

Desondanks deze boeiende job, ging “mijn hart” uit naar hulpverlening binnen de sociale sector en in 2008 behaalde ik het diploma van Bachelor Verpleegkunde – richting Sociale Verpleegkunde – aan de Erasmushogeschool te Jette. Inmiddels heb ik ruim 15 jaar professionele ervaring in de psychosociale begeleiding en sociaal-administratieve ondersteuning van oncologische patiënten

heidi vanderstraeten

Naast de psychische belasting die een oncologische aandoening met zich meebrengt, kunnen patiënten ook te kampen hebben met andere problemen op diverse vlakken (relationeel, familiaal, professioneel, financieel, e.a.).  De jarenlange ervaring met deze patiënten in combinatie met de werkervaring in het bedrijfsleven heeft mij een stevige basis gegeven om te “coachen” en “sociaal-administratieve ondersteuning” te bieden.

Tevens heb ik de geaccrediteerde opleidingen van Life coach (NHA – Antwerpen), Burn-out coach (CIVAS – Antwerpen), Stress en Burn-out coach (Centrum voor Avondonderwijs, Antwerpen) met bijzondere interesse gevolgd. Ik heb immers zelf enige tijd geleden te kampen gehad met een “burn-out” na een langere periode van chronische stress. Hierdoor heb ik ondervonden hoe waardevol en belangrijk een professionele ondersteuning kan zijn.

Naast deze opleidingen heb ik het diploma van Klinische Psychologie behaald aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Ik ben gecertificeerd coach bij de Belgische Beroepsvereniging Therapeuten & Coaches.

Iedereen is anders en hierdoor bestaan er geen methoden of technieken die bij elke persoon aanslaan en dé oplossing bieden. Zowel mijn professionele ervaring als mijn opleidingen en burn-out periode hebben mij geleerd dat een individueel ondersteuningstraject op maat bij een deskundige hulpverlener met wie je een persoonlijke “positieve connectie” voelt, er effectief voor kan zorgen dat je uiteindelijk jezelf help

Stapsgewijze help je jezelf door jouw eigen positieve kracht bewust te (her)ontdekken en optimaal te leren benutten. De gerichte, (zelf)reflecterende en confronterende vraagstelling van de coach fungeert als een “spiegel” voor jezelf. Tevens kan de coach je advies en tips meegeven en belangrijke basisoefeningen leren die je in het dagdagelijks leven kan gebruiken om tot emotionele bewustwording en relaxatie te komen.

Heb je een vraag of opmerking of wil je gewoon wat kwijt?

Contacteer me geheel vrijblijvend.

Voeg je header hier toe